Pasta carbonara!
Tjaaatjaa, just nu sitter jag (Hanna) på andrea's dator! Hon springer runt i köket och försöker laga den godaste pasta carbonaran som någonsin funnits på denna runda jord. Det verkar gå bra, men resultatet återstår att se! Andrea lägger upp maten på tallriken och säger högt " OMG VA GOTT". Efter att ha fått provsmaka så kan jag bara instämma, Andrea har lyckats! Nu väntar man bara på att gustav och Emil ska komma. Gustav tappa vi bort i leksaksaffären tror att han hittade något xbox elr vafan de nu va, åh emils mage gjorde ont så han var tvungen att gå hem och äta. Finns inte så mkt mer att tella men Andrea vill gärna lämna ut sitt recept;)


Ingredienser:
- 300 g spaghetti
- 150 g bacon
- 1 st gul lök
- ev 1 klyfta vitlök
- 2 st ägg
- 0,5 dl grädde
- 100 g riven parmesanost
- salt
Gör så här:
Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med 1 tsk olivolja i vattnet.
Skär bacon i små bitar. Hacka den gula löken fint. Om du vill ha vitlök, hacka vitlöksklyftan fint.
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek bacon och lök tills baconet blir knaperstekt och löken genomstekt. Sänk ev. temperaturen på plattan lite så att det inte blir bränt.
Vispa under tiden ihop ägg, grädde och riven ost. Använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen. Smaksätt med salt.
Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök. Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt med en sked. Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja.
Nästan perfekt!